БЮЛЕТИН 27 ное 2017 ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 24 – 26.11.2017 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
– взломни – 6
– обикновени – 5
– джебчийски – 1
– на МПС – 1
– на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 12
3. Средна телесна повреда  – 1
4. Грабежи  – 0
5. Убийства – 1

ІІ. Разкрити са извършителите на 13 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалия период.

– Служители на ОДМВР – Варна разкриха тежко криминално деяние, извършено в Провадия
В събота, 25 ноември 2017 г, само за часове след като в дома си била намерена убита самотно живееща жена в град Провадия, тежкото криминално деяние е било разкрито от служители на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна. Извършители на престъплението са двама непълнолетни братя от Провадия, добре известни на МВР. Срещу тях са намерени достатъчно доказателства при проведените процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване, за грабежа, придружен с убийство и за изнасилването. Двете момчета са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа, след като са привлечени като обвиняеми за престъпления по член 199, ал. 2, т. 2 и по член 152, ал. 3, т. 1 от НК. Предстои Окръжна прокуратура – Варна да внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо двамата.

– На 25.11. т.г., е получен сигнал за кражба от павилион, намиращ се на ул. «Христо Ботев» в гр. Белослав. Неизвестно лице е извършило кражбата на лотарийни билети от стелажите на магазина. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, е установено, че извършител на деянието е Я.Ч. (28 г.), местен жител,  известен на органите на реда и осъждан. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 24.11. т.г., е получен сигнал за кражба от строителен обект, намиращ се на ул. «Кастрица». Неизвестно лице е извършило кражбата на 29 бр. арматурни заготовки. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, е установено, че извършителка на деянието е Й.А. (60 г.) от Варна, неизвестна на органите на реда. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа. Вещите, обект на кражбата, са намерени и иззети.

– На 24.11. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се на бул. «Христо Смирненски» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, е установено, че извършителка на деянието е Р.А. (47 г.) от Аксаково, неизвестна на органите на реда. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

–  На 23.11. т.г., около 19:05 часа, 27-годишният Б.С. от Варна, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и общоприетите норми, изразяващи се в отправяне на обиди, ругатни и оскърбително отношение към полицейски служители, изпълняващи служебните си ангажименти, и отказва да изпълнява полицейските разпореждания. Същият е бил в нетрезво състояние. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Варна му е наложено административно наказание «глоба» в размер на 100 лв.

Бързи полицейски производства:

– На 25.11. т.г., около 11:00 часа, в гр. Варна, в м-ст «Прибой», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Нисан» с водач Р.А. (42 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,29 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Р.А. е задържан за срок до 24 часа.

– На 24.11. т.г., е получен сигнал за кражба на портмоне от дамска чанта, извършена в голям търговски център, намиращ се на ул. «Акад. Андрей Сахаров» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на портмоне, съдържащо множество и различни лични документи и банкови карти, сумата от 12 лв. и клиентски карти. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия, е установено, че извършителки на деянието са: М.Н. (25 г.) и Г.С. (30 г.), двете от Игнатиево, известни на органите на реда и осъждани. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жените са задържани за срок до 24 часа. Вещите, обект на кражбата, са намерени и иззети.

– На 24.11. т.г., около 23:00 часа, на входа на с. Равна, след настъпило ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на водачът на Л.А. «Опел» Г.Г. (45 г.) от Провадия, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,76 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Г.Г. е задържан за срок до 24 часа.

– На 23.11. т.г., около 15:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Георги Бенковски», при извършване на полицейска проверка на З.М. (33 г.) от с. Кичево, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 8,94 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 23.11. т.г., около 21:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Аспарухово», при извършване на полицейска проверка на К.Д. (21 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,53 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 23.11. т.г., около 21:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Аспарухово», при извършване на полицейска проверка на П.С. (19 г.) от Варна, неизвестна на МВР, е установено, че същата държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,41 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момичето е задържано за срок до 24 часа.

– На 22.11. т.г., около 11:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Александър Василев», при извършване на полицейска проверка на Б.Д. (41 г.) от с. Каменар, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си спринцовка с кафеникава течност. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин – 0,05 мл. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 22.11. т.г., около 16:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Александър Василев», при извършване на полицейска проверка на О.М. (33 г.) от гр. Силистра, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си три пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,06 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 25.11. т.г., около 18:15 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Вл. Варненчик» и ул. «Отец Паисий», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» Я.Я. (72 г.) от Варна, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска мотоциклет «Сузуки», който се движи в права посока. Вследствие на ПТП водачът на мотоциклета получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

– На 24.11. т.г., около 16:30 часа, във Варна, на ул. «Подвис», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мазда» П.Ц. (68 г.), местен жител, по време на движението си, блъска пешеходец – дете, което пресича платното за движение. Вследствие на инцидента детето получава фрактура на ляв крак, прегледано е и настанено за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 6 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 26.11. т.г., около 11:40 часа, е получен сигнал за пожар Л.А. «Лада», намиращ се в с. Брестак. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е целият автомобил.

На 26.11. т.г., около 19:05 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на къща, намираща се с. Детелина. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Изгорели са: електрически уреди, домашно имущество, опушени са 45 кв. м стени.

На 25.11. т.г., около 17:30 часа, е получен сигнал за пожар в избено помещение, намиращо се в сграда на ул. «Д-р Пискюлиев» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Изгорели са: домашно имущество и електрическа инсталация, опушени са 50 кв. м. стени.

На 25.11. т.г., около 20:30 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в с. Величково. Няма пострадали хора. Причината за пожара е неправилно използване на отоплителен уред. Изгорели са: покривна конструкция – 50 кв. м., мебели, еклектрически уреди.

На 26.11. т.г. е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява.

На 25.11. т.г., около 03:40 часа, е получен сигнал за пожар в бали слама, намиращи се в с. Петров дол. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Изгорели са 75 бали фураж.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в суха трева, в комин, в маза;

– 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Коментари

Share This Post