БЮЛЕТИН 28 ное 2017 ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 27.11.2017 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
– взломни – 1
– обикновени – 1
– джебчийски – 0
– на МПС – 1
– на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 14
3. Средна телесна повреда  – 0
4. Грабежи  – 1

ІІ. Разкрити са извършителите на 14 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 27.11. т.г., е получен сигнал за това, че непълнолетно лице, задържано за извършено тежко криминално престъпление в гр. Провадия, е нанесло материални щети в помещението за задържане на малолетни и непълнолетни лица в сградата на Трето РУ на МВР при ОДМВР – Варна. Същият е счупил врати на гардероб, табла на легло, част от дограмата на прозореца. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– На 26.11. т.г., около 22:45 часа, в гр. Варна, в м-ст «Харамията», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Рено» с водач Б.Х. (41 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,22 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Б.Х. е задържан за срок до 24 часа.

– На 26.11. т.г., около 00:30 часа, в гр. Варна, в м-ст «Акчелар», при извършване на полицейска проверка на К.Х. (36 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,14 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.Х. е задържан за срок до 24 часа.

– На 24.11. т.г., около 00:00 часа, в с. Казашко, обл. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «БМВ» с водач Н.М. (21 г.) от Варна, известен на МВР, и пътници Й.Н. (21 г.) и С.Д. (20 г.), също известен на МВР, е установено, че С.Д. държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,36 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

– На 24.11. т.г., около 05:40 часа, в Затвор – Варна, при извършване на проверка от страна на надзирател, в спалното помещение на лишените от свобода Г.К. (45 г.) от Игнатиево и М.А. (54 г.) от с. Градинаровов, е установено, че в саксия за цветя има пакетче, съдържащо суха тревиста маса, и пластмасова кутия с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,37 гр. и хероин с тегло 6,46 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

– На 24.11. т.г., около 13:50 часа, при извършване на полицейска проверка на Д.Н. (18 г.), родена в Казахстан, живуща във Варна, е установено, че същата държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,43 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момичето е задържано за срок до 24 часа.

– На 23.11. т.г., около 14:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Борис Киряков», при извършване на полицейска проверка на П.Ц. (26 г.) от Варна, известна на МВР, е установено, че същата държи в себе си пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,70 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– На 23.11. т.г., около 20:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на Д.И. (40 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свити цигари, съдържаща суха тревиста маса, и допълнително количество от същото вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 0,39 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 23.11. т.г., около 21:50 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на Р.Ж. (37 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,93 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 23.11. т.г., около 23:15 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на К.В. (35 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,14 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

– На 27.11. т.г., в с. Бояна, при съвместна проверка на полицейски служители и от служител на ВиК – Вълчи дол, в дома на Н.А. (48 г.) е установено неправомерно присъединяване към водопреносната система. По случая е започнато бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Девня.

– На 26.11. т.г., около 23:15 часа, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и бул. «Януш хунияди», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Опел» с водач О.Д. (28 г.) от с. Звездица, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП, а автомобилът е спрян от движение по служебен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. О.Д. е задържан за срок до 24 часа.

– На 25.11. т.г., около 19:50 часа, в гр. Варна, м-ст «Карантината», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» и намиращите се в него К.Й. (18 г.) и П.П. (18 г.), двамата от Варна, неизвестни на МВР, е установено, че вторият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,21 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

– На 24.11. т.г., около 14:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Тодор Влайков», при извършване на полицейска проверка на П.Н. (30 г.), от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,76 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 27.11. т.г., около 18:00 часа, на бул. «Константин и Фружин», е възникнало ПТП. По време на движението си, водачът на Л.А. «Пежо» К.С. (31 г.) от Варна блъска пешеходка, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 62-годишната жена получава комоцио, контузии на глава, дясна ръка и таз, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

– На 27.11. т.г., около 19:00 часа, на ул. «Народни будители», е възникнало ПТП. По време на движението си, водачът на Л.А. «Опел» Р.Г. (56 г.) от Варна блъска пешеходец – дете, който пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента момичето получава контузия на ляв лакът, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 27.11. т.г., около 23:30 часа, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. По време на движението си, водачът на Л.А. «Опел» К.Ж. (26 г.) от Варна блъска пешеходка, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 19-годишната жена получава контузии на глава, коляно и таз, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през посочения период;

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в отпадъци;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Коментари

Share This Post