ДИРЕКЦИЯ „ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА“ – МВР Информация за дейността на ОДМВР – Русе и РДПБЗН – Русе

Водач в нетрезво състояние са установили пътни полицаи, след сигнал за ПТП. На 27 ноември е постъпило обаждане, че около 18:40 часа на ул. Потсдам /в района на бензиностанция „Ромпетрол“/ е станала катастрофа между две коли. Изпратеният на място екип на Пътна полиция е изяснил, че лек автомобил „Ауди“ е блъснал лек автомобил „Мерцедес“, който се е движел пред него. При последвалата проверка за алкохол на водачите пробата на 48-годишния мъж, който бил зад волана на аудито, излязла положителна. Уредът отчел концентрация от 2.11 промила. Униформените са му съставили акт за установяване на административно нарушение и са му издали талон за медицинско изследване. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал дознание за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Наказание от 7 денонощия задържане в МВР ще изтърпи 75-годишен мъж, заради хулиганските си действия спрямо трима служители на Община-Русе. Случката се е разиграла този понеделник около 13:00 часа в района на кръстовището – ул. Д.Корсаков и М.Луиза. Екип на Първо РУ е бил изпратен на място за изясняване на случая. Общинските служители са заявили пред полицаите, че възрастният мъж е отправял обидни думи и псувни към тях, както и се е опитал да им нанесе удари по лицата. Случаят е документиран по Указа за борба с дребното хулиганство. За нарушаването на обществения ред и предизвиканото възмущение на 75-годишния мъж е съставен акт по указа. Случаят е бил разгледан от Районния съд в Русе и е решено да му се наложи административно наказание – „задържане в поделенията на ОДМВР“ за срок от 7 денонощия.

В РУ – Бяла разследват телефонна измама. Вчера, чрез тел. 112, в районното управление е постъпил сигнал от 84-годишна жена от Бяла, че е станала жертва на престъпниците по познатата напоследък схема – подпомагане на полицията при залавяне на измамници. Извършителите на криминалното деяние са успели да убедят жената да остави пред портата на дома си сумата от 2500 лева. Случаят е документиран от разследващ полицай и се води дознание по чл. 209 от НК.

Във Второ РУ е започнато досъдебно производство за изясняване на злополука, при която е пострадал мъж. Вчера в 17:10 часа в полицията е постъпил сигнал, че в автосервиз на бул. Тутракан в Русе 64-годишен мъж е паднал в канал за ремонт на автомобили. При медицинския преглед на мъжа са установени травми на главата и лицето. Сигналът е документиран от разследващ полицай, на мястото на инцидента е извършен оглед. По случая е образувано дознание.

Пътнотранспортни произшествия

За денонощието в русенско са регистрирани 15 пътни инцидента, при един от тях е леко пострадал водач на автомобил, заради несъобразена скорост с пътните условия. Катастрофата е възникнала на главния път Русе – Бяла, в района на километър 12+600 около 13:20 часа. Според изясненото от пътните полицаи 27-годишен мъж, водач на „Дачиа Логан“ със софийска регистрация, при избиране скоростта на движение не се е съобразил с атмосферните условия, състоянието на пътя (мокра пътна настилка) и с радиуса на ляв завой, при което колата се поднася, напуска пътното платно вдясно по посока на движение и се преобръща по таван. Пострадал е шофьорът с контузия в областта на главата. След преглед е освободен за домашно лечение.

Коментари

Share This Post