Информационен бюлетин, 28 ноември 2017 година 28 ное 2017 ДИРЕКЦИЯ „ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА“ – МВР Информация за дейността на ОДМВР – Русе и РДПБЗН – Русе

Досъдебно производство е образувано срещу водач на лек автомобил, който е седнал зад волана след като е пил алкохол. Около 22:50 часа на 24 ноември на бул. Гоце Делчев в Русе, в района на кръстовището с ул. Луи Айер,  екип на Първо РУ е спрял лек автомобил „Деу Нубира“ с русенска регистрация, след като водачът му е извършил нарушение. При последвалата проверка става ясно, че колата се управлява от 49-годишен мъж от Русе, който лъхал на алкохол. Изпратеният на място екип на Пътна полиция е потвърдил, че мъжът е употребил алкохол, като при направена проба с техническо средство са измерени 1,59 промила концентрация в издишания въздух. Случаят е документиран от униформените, материалите по него са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

Пореден случай на незаконна сеч са установили ветовските полицаи. На 25 ноември около 17:30 часа в град Ветово при полицейска проверка на ул. Батак служителите на реда са констатирали, че  37-годишен мъж от гр. Ветово извозва  около един кубичен метър едра строителна дървесина от вида ясен, но няма редовно писмено позволително за сеч, а също няма и превозен билет. Мъжът бил натоварил дървения материал в автомобил „Форд Транзит“.  Случаят е документиран в преписка с оглед изясняване на престъпление по чл. 235 от НК.

 

26-годишен мъж е установен след кражба на автомобил. На 25 ноември т.г. в полицията е сигнализирано, че същия ден сутринта около 07:10 часа пред магазин на ул. Чипровци в Русе е бил откраднат автомобил с марка „Фолксваген Голф“. Неизвестният тогава извършител влязъл в отключената кола, запалил двигателя с оставения в стартера ключ и потеглил в посока новото кръгово движение в жк „Родина“. Сигналът за извършеното престъпление е документиран от служители на Второ РУ, които веднага са започнали работа по изясняването му. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия около 11:00 часа на същата дата криминалисти от Второ РУ са открили колата на ул. Димчо Дебелянов в Русе, а като извършител на престъплението 26-годишен мъж от силистренско село. По случая е заведено дознание за престъпление по чл.346, ал.1 от НК. Работата по досъдебното производство продължава.

В РУ – Бяла разследват сигнал за кражба на захранващи батерии от съоръжения на комуникационни компании. Съобщение за извършеното престъпление е постъпило на 27 ноември около 15:30 часа в районното управление в гр. Бяла. Според заявеното, чрез използване на техническо средство е проникнато в имот, намиращ се в землището на село Пейчиново, който е охраняван от частна фирма и са били отнети, съответно четири захранващи батерии „Монбат“ и още други три захранващи батерии, за които не е уточнена марка. Откраднатите батерии са собственост на две телекомуникационни компании. Щетите от престъплението са в процес на изясняване. Сигналът за деянието  документиран от полицията и по случая е образувано досъдебно производство.

 

Във Второ РУ е започнато разследване за причиняване на щети на лек автомобил. Сигнал за извършеното престъпление е постъпил вчера сутринта. Водач на „Фолксваген Голф“ е съобщил в районното управление, че предишната вечер – около 19 часа е паркирал автомобила си невредим на ул. Никюп в Русе, но на сутринта – около 06:50 часа го е намерил със срязани гуми. Заявената щета е за около 600 лв. Сигналът за престъплението е документиран от полицията, на място е извършен оглед и е започнато досъдебно производство.

 

 

 

Пътнотранспортни произшествия

 

За денонощието в Русенско са регистрирани 12 пътни инцидента, при един от тях леко е пострадала жена.

Пешеходка е била блъсната от кола, докато пресичала на зелен сигнал на светофар, вчера около 18 часа на кръстовището бул. Христо Ботев и бул. Васил Левски в Русе. Изпратеният на място екип на пътна полиция е изяснил, че лек автомобил „Деу Нубира“, управляван от 25-годишен мъж, при извършване маневра  обратен завой е блъснал с предната си част 32-годишна жена,  която е пресичала отдясно наляво на зелен, разрешаващ сигнал на светофарната уредба. При инцидента пешеходката е леко ранена. Преглед от медицински екип е установил, че тя е получила контузия на рамото си. Освободена е за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна. Полицаите са съставили акт на водача по ЗДвП.

 

Коментари

Share This Post