ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 28.11.2017 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
– взломни – 1
– обикновени – 1
– джебчийски – 0
– на МПС – 1
– на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда – 0
4. Грабежи – 0

ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 28.11. т.г., около 11:00 часа, е получен сигнал за кражба на музикален инструмент, поставен в ръчна количка на автобусна спирка в ж.к. «Аспарухово». След проведени оперативно – издирвателни и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е К.А. (29 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.А. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

– На 28.11. т.г., около 22:10 часа, на пътя Варна – Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Опел» с водач Р.Я. (41 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,23 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Р.Я. е задържан за срок до 24 часа.

– На 25.11. т.г., около 16:40 часа, в гр. Варна, на ул. «Александър Василев», при извършване на полицейска проверка на Г.Г. (39 г.), от Добрич, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кафеникаво вещество, и спринцовка с кафеникава течност. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,26 гр., съдържанието на спинцовката е същото – 1 мл. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 28.11. т.г., около 12:15 часа, на на пътя Варна – Добрич, е възникнало ПТП. Поради движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост, водачът на Т.А. «Мерцедес» Ц.У. (55 г.) от гр. Тръстеник губи контрол над МПС, излиза вдясно от пътя и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента са пострадали двама пътници от автомобила – на 22 г. и на 61 г., които са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

– На 28.11. т.г., около 15:10 часа, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и ул. «Любен Каравелов», е възникнало ПТП. По време на движението си, водачът на неустановено за момента МПС блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента 19-годишното момиче получава контузия на десен крак, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 28.11. т.г., около 17:40 часа, на ул. «Краков», е възникнало ПТП. По време на движението си назад, водачът на Т.А. «ЗИЛ» Я.Я. (50 г.) от Варна губи контрол над МПС и попада в крайпътната канавка. Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на лице, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през посочения период:

На 28.11. т.г., около 19:50 часа, е получен сигнал за пожар Л.А. «Опел», намиращ се в с. Тополи. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е целият автомобил.

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в комин;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

Коментари

Share This Post